Sosyal Medya

Dünya

İngiltere vatandaşlarını uyardı: Diyarbakır’a gitmeyin

İngiltere Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını Diyarbakır ve Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgelerine gitmemeleri için uyardı.



AA'nın haberine göre; Ä°ngiltere, Diyarbakır'a ve sınıra 10 km uzaklığa seyahat edilmemesini ve Şırnak, Mardin, Åžanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay,Siirt, Tunceli ve Hakkâri'ye gidilmemesi uyarısında bulundu.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasındaki seyahat önerileri bölümünde,“Türkiye'nin Suriye sınırına 10 kilometre mesafede olan bölgelerine ve Diyarbakır'a”seyahat yapılmaması ifadesi yer aldı.

Uyarıda, “Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK ve örgütle baÄŸlantılı gruplara karşı operasyonlarına devam etmektedir. Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı olarak vatandaÅŸlarımızın Diyarbakır'a yapacağı herhangi bir seyahatin gerçekleÅŸtirilmemesi kanaatindeyiz. Benzer operasyonlar, Hakkari ve Şırnak illerinde de düzenlenmektedir. Bu bölgelere yapılacak seyahatlerde olaÄŸanüstü dikkat edilmesini öneriyoruz.” denildi.

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı daha önce de Ocak ayında, İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda, 10 turistin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından, Türkiye'ye yönelik "terör tehdidinin yüksek seviyede" olduğunu belirterek, yurttaşlarını uyarmıştı.

Ä°NCÄ°RLÄ°K'TEN DE TAHLÄ°YE BAÅžLADI

ABD Savunma Bakanlığı'nca geçen hafta verilen Adana, Ä°zmir veMuÄŸla'da askeri üslerde çalışan  Amerikalı personelin ailelerinin ülkeden ayrılması talimatının ardından Ä°ncirlik'ten tahliyeler baÅŸladı. Tesiste ABD'li sivil kalmadığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.